28 Temmuz 2010

MAKYAJ ......

3-Kozmetik Kapatıcılar: Kusur Kapama
Kapatıcılar Stick ve Likit olmak üzere iki formdadır. Stick kapatıcılar daha kapatıcı ve kullanımı daha pratiktir. Ama likit kapatıcılara göre daha yağlıdır. Bu durumda cildiniz kuru veya normal ise stick yağlı ve akneli ise likit kapatıcıları tercih edin.
Kusur Kapama:
- Pigment lekelerini kapatmak için önce hafif bir arındırma yapın. Cilt tonunuza çok yakın bir kapatıcıyı lekelerin üzerine hafifçe vurarak uygulayın. Bu işlemi lekeler hafifleyene dek uygulayın. Kapatıcıyı uygularken lekelerin sınırını belirginleştirmemek için etrafına doğru biraz taşırın. fondöteninizi sürüp pudralanın.
- Cildinizdeki kızarıklık ve sivilceler için yeşil renkte bir kapatıcıyı kızarıklık veya sivilcelerin üzerine hafifçe yayarak sürün.
- Kırışıklıklar için cilt tonunuzdan 1-15 ton açık bir kapatıcıyı kırışıklık boyunca sürün. kapatıcıyı parmağınızla veya bir fırçayla yayıp teninize yedirin. fondöteninizi ve pudranızı uygulayın.
- Göz çevresindeki çizgileri kapatmak için kapatıcı bir kalemle veya ince bir fırçayı kapatıcınıza bulayarak çizgilerin üzerinden dikkatle geçin ve parmak uçlarınızla üzerlerine hafifçe vurarak cildinize yedirin. Dikkat: kapatıcınız fondöteninizden daha açık tonda olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İstediğini söyleyen, istemediğini işitir.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.