4 Haziran 2010

CİLT BAKIMI


SUNA DUMANKAYADAN CİLT BAKIM ÖNERİLERİ

Bilgilerinden sürekli yararlandığım ve severek takip ettiğim Suna Dumankayanın cilt bakım önerileri...

CİLT TEMİZLİĞİ

Yüzdeki gözenekleri ve makyajı temizlenin en pratik yolu, evde doğal malzemelerden hazırlayacağınız karışımları kullanmaktır. Vereceğimiz temizleme sütü tarifini uygulayın ve temizleme sütünü parmaklarınızla ve yuvarlak hareketlerle sürün.
Malzeme:
1 salatalık, 1 su bardagı süt Uygulama: Salatalığı rendeleyip, 1 su bardağı sütte kaynatın ve süzün. Her gün, sabah ve aksam bu karışımla cildinizi silin.
Tonik, ciltte kalmış kir, yag ve temizleyici kalıntılarını temizler ve cildi tazeler. Temizleyicinin ardından sürülür.


Aşağıdaki tariflerle hazırladığınız tonikten birkaç damla pamuga damlatıp, silmeden, tamponlayarak cildinize uygulayın. Toniklemeden sonra yüzünüze maden suyu püskürtün ve kağıt mendille tamponlayarak kurutun. Sonraki aşama nemlendirme olacak.


Karma ciltler için Malzeme:
Lavanta, melisa, papatya, hatmi çiçegi, yarım fincan saf alkol, içme suyu
Nemlendirme, çevrenin yol açtıgı buharlasma etkilerinin önlenmesine yardımcı olur. Nemlendirici cildi düzgünlestirir, dolgunlastırır, gözenekleri kapatarak makyaj için iyi bir zemin hazirlar.
Uygulama:
Kaynamis suyun içine birer tutam lavanta, melisa, papatya ve hatmi çiçegi atın, 15-20 dakika demlendirip süzün. Saf alkol ekleyin. (Hazirlanan karısım, kapalı bir sisede buzdolabında saklayın)


Hassas ciltler için Malzeme:
Biberiye, gül suyu Uygulama: Bir çorba kasıgı biberiyeyi, 300 ml. gül suyuna karıstırarak karanlık bir yerde saklayın. Bununla her aksam cildinizi temizleyin.


Kırışıklıklar için Malzeme:
Yarım litre ılık su, 1 tatlı kasıgı karbonat Uygulama: Su ve karbonatı karıstırın. Pamukla, cildinize uygulayın.
Malzeme:
Havuç, zeytinyagi, limon Uygulama: Havucu rendeleyin. Içine zeytinyagı ve limon suyu ilave edip, yiyin. Bu karısım vücut için çok faydalıdır. Bagırsakları düzene sokar ve cilde nem saglar.

SİYAH NOKTALAR
Cildi ölü hücrelerden, biriken yaglardan ve siyah noktalardan arındırmak için, derin bir temizlik yapmalısınız. Bunu peeling, buhar banyosu veya maskelerle gerçeklestirebilirsiniz. Iste evde yapabileceginiz basit peeling tarifleri:
Malzeme:
1 kahve fincani yulaf ezmesi, 2.5 çay kasigi bal, 1 tatli kasigi elma sirkesi, yarim tatli kasigi sicak su Uygulama: Malzemeleri karistirin ve cilde uygulayin. 15 dakika bekleyin ve yumusak, nemli bir bezle ovarak çikarin. Bol su ile yikayin.

SİVİLCELER
Sivilceler her yaşta birçok insana sorun yaratır. Sivilceleri yok ederek daha saglikli ve güzel bir cilde kavusmanin en güzel yolu yine dogadan geçiyor. Sivilceleri yok etmek için beraber bu basit formülü hazirlayalayabilirsiniz.
Malzeme:
100 gram alkol, 6 adet aspirin Uygulama: Aspirini ezin ve alkolle karistirip 3 gün bekletin. Bu karisimla cildinizi her gün silin.
Malzeme:
1 çay kasigi amonyak, 1 çay kasigi peridrol, 1 çay kasigi saf su, 1 çay kasigi sabun
Uygulama:
Kullanilmamis bir sabunu rendeleyin ve diger malzemelerle karistirin. Cildin hassasliginin ölçülmesi için önce elinizin üzerine deneyin, sonra lekelerin üzerinde bekletip, bol su ile yikayin. Bu karisim haftada bir kez uygulanabilir. Disari çikarken günesten koruyucu ürünler kullanmaya dikkat edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İstediğini söyleyen, istemediğini işitir.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.